Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο: Μνήμες & Αμνήμονες, Ανόητοι & Νοήμονες

Αγαπητοί αναγνώστες

Μετά από καιρό απουσίας επανερχόμαστε με ένα νεότερο άρθρο. Ο λόγοι της απουσίας μας από τη σφαίρα των blogsήταν αρκετοί. Και προσωπικοί αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η αίσθηση ότι δεν είχα κάτι που αισθανόμουνα πως θα έπρεπε να διαπραγματευτώ μέσα από το antitheseon–thesis και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα αλλά γιατί όλα ήταν και είναι ειπωμένα χιλιάδες φορές με όλους τους πιθανούς τρόπους. Εξάλλου αισθανόμουνα πως με το σχολιασμό της επικαιρότητας όπως ήταν και δυστυχώς εξακολουθεί να είναι διαμορφωμένη ως σήμερα, δεν θα πρόσφερα κάτι πέρα από ένα μικρό λιθαράκι στην εθνική κατάθλιψη. Έτσι προτίμησα τη σιωπή από τη συμμετοχή.

Ερχόμενος λοιπόν στο τώρα αισθάνομαι πως ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν και όχι πάνω στο πλανήτη γη αφού το παράλογο και η υποκρισία περισσεύει και τελικά καταλήγει στη δική μου αισθητική πιο ενοχλητικό και από τη κρίση αυτή καθ’αυτή.

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως λογική και ως ιδέα έχει καταργηθεί στη πράξη και θα πρέπει πλέον να συζητάμε για Γερμανική Ένωση. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για περαιτέρω επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό. Είναι κρίμα που μία καλή ιδέα καταλήγει να καταδικάζεται από τη μικροκομματική πολιτική σκοπιμότητας εσωτερικής κατανάλωσης από κάτι πολιτικούς της δεκάρας τύπου Μέρκελ και της παρέας της. Το πιο οδυνηρό είναι είναι πως έχει πείσει χιλιάδες Γερμανούς πολίτες πως το παγκόσμιο πρόβλημα είναι η Ελλάδα και ο Ευρωπαικός νότος. Να τονίσω σε αυτούς τους μαλάκες λοιπόν πως τα τελευταία δέκα χρόνια οι Γερμανοί πολίτες υποφέρουν από λιτότητα και περικοπές σε ένα κράτος που οι αριθμοί ευημερούν αλλά όχι και οι πολίτες του και για αυτό δε φταίει ο Ευρωπαικός νότος αλλά το κακό τους το κεφάλι και οι επιλογές που κάνουν με την επιλογή των ηγετών τους. Επίσης να τους θυμίσω πως σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία χρειάζεσαι τους πάντες για να ζήσεις ειδικά αν έχεις βιομηχανική παραγωγή γιατί αν ο Έλληνας έχει ήλιο και γη για να διατραφεί ο Γερμανός έχει ρουλεμάν και βίδες και αν δεν αγοράσει ο νότος ο Γερμανός θα αναγκαστεί να διατραφεί με την παραγωγή του. Συνεχίζοντας να υπενθυμίσω σε αυτούς τους ηλιθίους πως αυτούς που κατηγορούν ως τεμπέληδες έχουν ιστορικά προκόψει και μεγαλουργήσει και πάνω στις δικές τους ιδέες και προσπάθειες εδράζεται όλος ο δυτικός πολιτισμός και πως αυτοί οι δήθεν τεμπέληδες ανοικοδόμησαν τη Γερμανία μετά την ολική της καταστροφή στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο που οι Γερμανοί πολίτες πλήρωσαν το τίμημα της μεγαλομανίας τους και των πολιτικών τους επιλογών. Δυστυχώς αρχίζω να πιστεύω πως τελικά είναι βαθιά ριζωμένο στο γονιδίωμα των Γερμανών να κάνουν ανοησίες και να φέρονται με υπεροψία και έπαρση απέναντι σε ασθενέστερους κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί. Κύριοι και κυρίες με μυαλό κοτόπουλου να σας κρούσω το κώδωνα του κινδύνου διότι λειτουργείται αυτοκαταστροφικά και ο αντί-γερμανισμός δεν είναι μακριά και αν η ιστορία σας φέρθηκε με στοργή λόγω συνθηκών και συγκυριών ψυχρό πολεμικών (ΗΠΑ – ΕΣΣΔ τότε) τώρα δε θα σας δώσει τρίτη ευκαιρία και όλη Ευρώπη θα ψάξει την ευκαιρία για να ανταποδώσει τα ίσα.

Και για να μη βρεθούν επιπλέον κοκορόμυαλοι να πουν πως όλα αυτά λέγονται επειδή είμαι τεμπέλης Έλληνας να τους πω πως προσωπικά εργάζομαι τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα, κάνω 10 ημέρες διακοπές και αμείβομαι λιγότερα χρήματα από ένα Γερμανο των ιδίων προσόντων με εμένα.

Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και άλλες φωνές στη Γερμανία (σημαντικά λιγότερες) που δίνουν τη πραγματική διάσταση των πραγμάτων μακριά από λαϊκισμούς και φασίζουσες νοοτροπίες. Όλους αυτούς τους Γερμανούς τους σέβομαι και τους υπολήπτομαι παραπάνω από πολλούς ομοεθνείς μου γιατί έχουν το θάρρος και τα κότσια να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να πουν τα πράγματα ως έχουν ασκώντας αυστηρή και σκληρή κριτική στην ηγεσία της χώρας μου που καταρχήν εκλέχθηκε από εμάς τους Έλληνες και το κακό μας το κεφάλι. Λέω καταρχήν διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει εκλεχθεί από τη βάση, δηλαδή τον κόσμο αλλά διορίστηκε. Επιπλέον να προσθέσω πως ο λόγος που όλοι οι Έλληνες βουλώσανε τα στοματά τους και τραβάνε κουπί είναι ακριβώς επειδή έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν τη λάθος επιλογή τους μέσω της ψήφου τους και την ευθύνη τους πληρώνοντας το τίμημα που τους αντιστοιχεί, κάτι που ο μέσος Γερμανός δείχνει ανίκανός να πράξει. Κλείνοντας λοιπόν το σχόλιο μου για την ατμομηχανή της Ευρώπης να πω πως προτιμώ να είμαι λιγότερο παραγωγικός παρά φασίστας επικίνδυνος που να ζω και να ονειρεύομαι Αρίους και τέτοιες ηλιθιότητες. Κύριοι δεν ανήκετε στους Αρίους αλλά στους αχρείους της ιστορίας.

Λίγο πριν περάσω στον Ελληνικό τραγέλαφο να δούμε λίγο το σχόλιο για την Ελλάδα«βαρέλι δίχως πάτο» του κ. απόπατου Σόιμπλε.

Η Γερμανία σε συνεργασία με τη Siemens μοίρασε μαύρο χρήμα σε όποιον πολιτευτή έβρισκε στη Ελλάδα προκειμένου να πάρει έργα που αφορούσαν του Ολυμπιακούς όπως συστήματα ασφαλείας που δεν παραδόθηκαν ενώ πληρώθηκαν και όχι μόνο. Η Ελλάδα λόγω χρηματισμού προφανώς παρέλαβε Γερμανικά άρματα μάχης με ρήγματα στη θωράκιση και υποβρύχια με τη γνωστή σε όλους Γερμανική αρτιότητα και τεχνολογία αιχμής που έγερναν και δε μπορούσαν καν να αποπλεύσουν αφού κινδύνευαν με ανατροπή. Επίσης έχουν αναλάβει όλα τα έργα υποδομής στον ΟΤΕ, φανάρια σήμανσης κυκλοφορίας έργα στο μετρό, το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών και τόσα άλλα όταν την ίδια στιγμή χρηματοδοτούσαν τις αγορές αυτές και τα έργα με υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Μαθήματα ηθικής και σχόλια από κάτι αποτυχημένα ρεμάλια σαν και αυτούς λοιπόν να λείπουν. Καλό είναι να καταλάβουν οι όποιοι ηλίθιοι πολίτες της Γερμανία που διαβάζουν BILD και σχολιάζουν εύκολα την ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια ενός έθνους πως αυτός που λαδώνει είναι πιο απατεώνας από εκείνον που τα παίρνει και πως ο τοκογλύφος είναι εκατό φορές απατεώνας. Τέλος αν είχαν όλη αυτή τη τεχνολογία υπεροχής και ήταν τόσο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί δε θα χρειάζονταν χρηματισμός για να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εγώ ως Έλληνας δε χρειάζεται να πληρώσω για να πουλήσω το ελαιόλαδο ή το μέλι μου γιατί είναι τα καλύτερα. Έτσι απλά και καθαρά. Αυτή είναι και η διαφορά των Ελλήνων από αυτούς. Αρκετά φάγατε ως τώρα λοιπόν αλήτες. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσετε το τίμημα των επιλογών σας όπως κάνουμε και εμείς.

Ας έρθουμε στ Ελληνικό πολιτικό σύστημα τώρα.

Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Μιλάμε για πουλημένους αλήτες που μιλάνε διαρκώς για θυσίες σε ένα λαό που έχει βάλει πλάτη δύο χρόνια τώρα θυσιάζοντας τα πάντα με σκοπό να σωθεί η χώρα για ευθύνες που δεν έχει.

Όλα αυτά τα χρόνια χρηματίζονταν οι πολιτικοί και όλοι η αυλικοί τους για έρθουν σήμερα να πουν ότι φταίνε οι οδηγοί ταξί και φορτηγών ή οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι επειδή δεν επιτρέπουν στην Ελληνική οικονομία να είναι ανταγωνιστική. Εγώ πάλι λέω πως φταίνε αυτοί γιατί είναι άπληστοι και ηλίθιοι.

Φτιάξανε ένα αντιπαραγωγικό σύστημα δημιουργώντας γραφειοκρατία για να βολέψουν φίλους και συγγενείς και φτάνε οι δικηγόροι? Μοιράζανε έργα που κόστιζαν πέντε ή έξι φορές παραπάνω για να φάνε οι ίδιοι και οι δικοί τους και φταίνε οι οδηγοί ταξί? Δημιούργησαν ένα σύστημα μέσων μαζικής ενημέρωσης που χειραγωγούσε τα πλήθη προβάλλοντας αξίες αυτοκαταστροφικές όπως αυτή της διαφθοράς και φταίνε οι φαρμακοποιοί? Ακόμα και σήμερα αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους λέγοντας πως ο λαός κατανάλωνε πιο πολλά από όσα παρήγαγε. Λάθος ο λαός παρήγαγε τα μέγιστα αλλά ήσαστε όλοι τόσο άπληστοι που δε σας έφταναν και όταν πλησιάσαμε στο σημείο μηδέν αντί να σταματήσετε, προτιμήσατε να συνεχίσετε τρώγοντας τις σάρκες του πληθυσμού. Μαζί με αυτούς τους ξοφλημένους διορισμένους και ξεφτιλισμένους υπαλληλάκους της δεκάρας η μπάλα θα πάρει και κάτι λαμόγια των media που σήμερα μαζεύουν κουβέρτες, ρούχα και φαγητό για τους άστεγους όταν ταυτόχρονα πλέκουν το εγκώμιο των πουλημένων χορηγών τους. Κομμένη λοιπόν η υποκρισία και τα ψέματα. Οι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι λαός φιλότιμος, δημιουργικός που δε φοβάται την εργασία παρά μόνο τη δουλεία. Δούλοι δεν ήμασταν και σίγουρα δε πρόκειται να γίνουμε. Τα σχόλια και η χειραγωγημένη φωνή κάποιων μαζών (π.χ. κάποιοι Γερμανοί κλπ) μας αφήνουν αδιάφορους, όπως επίσης και η απόψεις κάποιων χαρούμενων αγελάδων που περιφέρονται σε λιβάδια με τουλίπες και μασάνε χασίσια Καλαμών. Όσο για τα υπουργεία και τους υπουργούς τους, το μέγεθος μετράει και ο νοών νοήτω αγαπητοί πολίτες της Ολλανδίας. Το κακό δεν είναι η προτίμηση τους αλλά ότι αυτή η επιλογή – προτίμηση έχει γίνει ιδιότητα του χαρακτήρα τους σε επίπεδο ψυχισμού.

Τελειώνοντας θα ήθελα να δώσω μία απάντηση στο διορισμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας που έθεσε ένα εκβιαστικό δίλλημα στους συμπατριώτες μου. Το δίλλημα ήταν ή αποδεχόμαστε τα πάντα πτωχεύοντας και καταστρέφοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές ανθρώπων ή προχωράμε σε πτώχευση και χρεοκοπία. Σε περίπτωση πτώχευσης απείλησε ο κ. πρωθυπουργός ότι δε θα υπάρχουν τρόφιμα στα ράφια, φάρμακα στα φαρμακεία κλπ και όλα αυτά είναι αλήθεια. Με τα ψηφισθέντα θα υπάρχει διαθεσιμότητα αγαθών αλλά ωφελημένος είναι ο ίδιος και η παρέα όλων αυτών των ανόητων που διατείνονται την παντογνωσία τους αφού μόνο αυτοί οι λίγοι θα έχουν πρόσβαση στα αγαθά. Κύριε Παπαδήμο ανάμεσα στους πολλούς και τους λίγους προτιμώ τους πολλούς. Αν οι πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στο Super Market αδιαφορώ αν θα έχει η οικογένεια σας. Ας λιμοκτονήσει με όλους τους άλλους αλλιώς να σηκωθείτε να φύγετε γιατί ο τόπος αυτός δεν είναι φτιαγμένος για εσάς και τους ομοίους σας. Δεν σας σηκώνει και δεν σας επιθυμεί.

Παραθέτω ένα δημοσίευμα από το Newsbeast.gr που ενδεχομένως εξηγεί την κακεντρέχεια έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι γιατί ψάχνω ερμηνεία αλλά έτσι για να ενοχλήσω πιο πολύ τους ανόητους κάνοντας μάλιστα χρήση των ινδαλμάτων τους πάνω στα οποία στηρίξανε και τα ιδεολογήματα τους. Και για να γίνω σαφέστερος μιλάω για τον υπεράνθρωπο του Νίτσε.

Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση...

 Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

 «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Ευχαριστώ για το χρόνο, την υπομονή και την ως τώρα στήριξη και προσοχή σας.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι τυχαία η στάση τους απέναντι στους Έλληνες λοιπόν....
    Όπως δεν είναι τυχαία και διαμόρφωση του προφίλ του Έλληνα για να επιβιώσει από αυτήν την στάση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Σελίδες