Loading...

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα πρόβλημα πολλές λύσεις...


Αγαπητοί αναγνώστες

Προ λίγων ημερών έλαβα στο γραφείο μου το παρακάτω e-mail το οποίο και σας παραθέτω.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψε πως οι στυλογράφοι  δε λειτουργούσανε σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.
Λύση A
Η λύση δόθηκε 6 χρόνια αργότερα και αφού δαπανήθηκαν $12,000,000.00. Οι μηχανικοί της NASA έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε σχεδόν σε όλες τις συνθήκες
Πιο συγκεκριμένα:
1.       μηδενική βαρύτητα

2.       ανάποδα

3.       μέσα στο νερό

4.       σε οποιαδήποτε επιφάνεια

5.       τεράστιο εύρος θερμοκρασιών Λύση B
Η λύση που δόθηκε από τους Ρώσους ήταν σαφώς φθηνότερη και σίγουρα απλούστερη.
Χρησιμοποίησαν μολύβι!


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
Η μεγαλύτερη Ιαπωνική εταιρεία παραγωγής καλλυντικών δέχτηκε παράπονα από ένα πελάτη πως αγόρασε μία συσκευασία σαπουνιού η οποία ήταν κενή. Αμέσως το πρόβλημα εντοπίστηκε στο αυτόματο σύστημα μεταφοράς των κουτιών, από το πακετάρισμα στο τμήμα αποστολής. Για κάποιο λόγο, ένα άδειο κουτί μπορούσε να περάσει από τις υπάρχουσες διαδικασίες ελέγχου και να ξεγελάσει το σύστημα.

Οι διοικούντες απαίτησαν μία άμεση και συνάμα ποιοτική λύση. Οι μηχανικοί στρώθηκαν στη δουλεία η λύση δόθηκε και σας την παρουσιάζουμε


Λύση A

φτιάχτηκε μία ανιχνευτική μηχανή ακτινών Χ με οθόνες υψηλής ανάλυσης που τις επιτηρούσανε δύο άτομα προκειμένου να είναι σίγουροι πως δεν θα περάσει ξανά κενό κουτί.
Λύση B
Όταν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μία μικρή εταιρεία στις Η.Π.Α., η διεύθυνση δεν μπλέχτηκε με ακτίνες Χ, ρομπότ, ηλεκτρονικά κτλ. Αφού δεν υπήρχαν τα διαθέσιμα κεφάλαια. Παρόλα αυτά λύση έπρεπε να βρεθεί. Και βρέθηκε

Αγόρασαν έναν ισχυρό ανεμιστήρα και τον τοποθέτησαν μπροστά από τον ιμάντα μεταφοράς έτσι ώστε τα κουτιά να περνούν από μπροστά του. Όσα από αυτά ήταν άδεια έβγαιναν από την γραμμή παραγωγής.... «πετώντας»!


Ηθικό δίδαγμα:
Μη περιπλέκεις τα πράγματα! Σκέψου τις απλούστερες λύσεις, τα προφανή.
Μάθε να λύνεις το πρόβλημα και όχι να προτείνεις μία λύση πρόβλημα.

Χωρίς πολλά σχόλια θα αφιερώσω τα παραπάνω στο πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό της Ελληνικής Βουλής (βουλευτές, υπουργούς κλπ) αφού πάντα αναζητά τις δύσκολες, κοστοβόρες και αναποτελεσματικές λύσεις βλάπτοντας όλους εμάς εκτός από τους ίδιους. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι εύκολο και έχει μία λύση.

Δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών και εξαναγκασμό τους σε εργασία με τους όρους που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. H περουσία τους θα επιστραφεί , όταν η Ελλάδα επανέλθει στο επίπεδο που ήταν μέχρι πρότινος (πριν από 3 έτη), γιατί οι Έλληνες δεν είναι κλέφτες, αναξιόπιστοι και απατεώνες όπως οι εκπρόσωποι τους.

Υπάρχει και άλλη λύση πιο ριζοσπαστική, αλλά η ίδια η λύση είναι πρόβλημα, αφού έχουν φροντίσει να διώκεται ποινικά.

Σημείωση: Σήμερα το πρωί(10/9/2011) σε τηλεοπτική πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή (mega) άκουσα τον κ. Μόσιαλο εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Κυβέρνησης να ισχυρίζεται πως οι μισθοί που λαμβάνουν οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να είναι όμοιοι με αυτούς της Γερμανίας αφού το ΑΕΠ της, είναι 4 φορές υψηλότερο. Κύριε Μόσιαλε λέτε τα προφανή αλλά ξεχνάτε τα προφανέστερα. Αντίστοιχο των ΑΕΠ θα έπρεπε να είναι και το κόστος ζωής, η φορολόγηση κλπ. Επίσης αφού καταβαλουμε ποσοστιαία μέσω φορολόγησης΄τα ίδια ή και πιο πολλά χρήματα από τους Γερμανούς θα έπρεπε να έχουμε και το ίδιο επίπεδο παροχών από το κράτος. Υγεία, παιδεία (αλήθεια με τα βιβλία τι γίνεται?)κλπ. Ξέχασα βέβαια πως με το καθεστώς της εφεδρείας θα τα λύσετε όλα τώρα.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω όχι μόνο τον κ. Μόσιαλο, πόσο περήφανοι αισθάνονται οι Κύριοι της Κυβέρνησης που για να μετακινηθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται συνοδεία 8.000 αστυνομικών. Γιατί φοβούνται? Επειδή τα έχουν όλα καλά καμωμένα? Την επόμενη χρονιά, εφόσον δεν έχετε εγκαταλείψει τη χώρα, πως θα μετακινηθείτε με στρατό? Τέλος φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος που θα ήθελε να μάθει πόσο μας κοστίζει η ασφάλεια του ταξιδίου σας στη Θεσσαλονίκη? Νομίζω πως αν ερωτηθούν οι πολίτες κανένας δεν νοιάζεται για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή σας, είναι θέμα που θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας που δεν έχουν τη δυνατότητα σε αντίθεση με εσάς.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη προσοχή σας.   

2 σχόλια:

 1. πράγματι οι λύσεις υπάρχουν αρκεί να θέλεις να τις βρεις, γιατί εννοείται ξέρεις πού να κοιτάξεις (πλέον), αλλά υποψιάζομαι ότι όπως συνέβη και με τα άνωθι προϊόντα (προϊόντα εδώ είναι η λέξη κλειδί/πασπαρτού) οι ανάγκες μας δημιουργούνται για να εξυπηρετηθούν από πράγματα, αντί τα πράγματα να δημιουργούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας... και μ' αυτά και μ' αυτά θα περάσει ακόμη μία χρονιά και θα μας φορολογήσουν και τα blog γι' αυτό γράφτε - καιγόμαστε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Interessante o seu blog.
  Obrigada por participar do meu blog.
  Uma grande dia.
  Um forte abraço.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες