Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ευχαριστούμε για τη διάσωση...

Αγαπητοί αναγνώστες

Στις 2/9/2011 το blog μας είχε ανεβάσει ένα άρθρο με ονομασία " είναι παραμύθι αυτό που θα σας πω?". Το άρθρο αυτό κατέληγε σχεδόν προφητικά μιλώντα για την ΚΥΡΙΑ Joahanna Siguroardottir και το σεβασμό που τρέφουμε στο προσωπό της για τις πολιτικές επιλογές της που εξασφάλιζαν την αξιοπρέπεια πάνω από όλα του λαού της αλλά και το ρεαλισμό σε αντίθεση με το υπηρετικό - πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας. Για του λόγου το αληθές παραθέτω τις 3 τελαευταίες παραγράφους του άρθρου.


"...Λίγο πριν κελισω το σημερινό δημοσιευμα θα σας παραθέσω τα λόγια της Ισλανδής πρωθυπουργού (Johanna Siguroardottir) προ λίγων ημερών και μετά την αποχώρηση της χώρα της από το IMF το οποίο ήταν εγκατεστημένο στη χώρα των Ισλανδών κατα τα τρία παρελθόντα έτη.
«Κανένα σωσίβιο από BCE, FMI ή Παγκόσμια Τράπεζα… καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία απέναντι σε ξένες χώρες. Μια πορεία με τη συμμετοχή των πολιτών, χωρίς περικοπές δικαιωμάτων και με τη λαϊκή συμμετοχή»
Κυρία Johanna Siguroardottir υποκλίνομαι μπροστά σας, σας σέβομαι και σας υπολήπτομαι, γιατί πέρα από τη προσωπική σας αξιοπρέπεια, διασωζεται και την αξιοπρέπεια του έθνου σας. Έχετε πολύ πιο «αντρίκια» συμπεριφορά από κάτι δήθεν αντράκια που κυκλοφορούν αναμεσά μας και αποδεδειγμένα αγαπάτε τον τόπο που μεγαλώσατε, σε αντίθεση με με κάπους άλλους μικρούς, πολύ μικρούς ανθρωπάκους που μαζεύουν τη παρέα του για να παίξουν τους υπουργούς και πρωθυπουργούς παριστάνοντας τις κυβερνήσεις"
Πάμε τώρα σε πραγματικά δεδομένα κάνοντας την αντιπαραβολή μεταξύ Ισλανδών πολιτικών και Ελλήνων.
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε στο ΒΒΒ- την Ισλανδία
ΑΠΕΠαρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 19:05
Τελευταία Ενημέρωση : 17/02/2012 19:06
  Ο οίκος αξιολόγησης FitchRatings αναβάθμισε σήμερα κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα τηςΙσλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη πουεπιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, ναθεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης.
Η Ναυτεμπορική
Ο Fitch αναβαθμίζει την Ισλανδία
Και αφού  βίωσαν την …χρεοκοπία που φοβόμαστε  oι Iσλανδοί επανέρχονται. Η βασική διαφορά είναι ότι έβαλαν φυλακή καμπόσους κρατικοποίησαν τράπεζες έκαναν εκλογές και άλλαξαν το σύνταγμα και έτσι η χώρα  ηρέμησε.

Η χώρα μας πιθανά θα χαθεί γιατί  δεν κάνει  τίποτα από τα παραπάνω.
Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης FitchRatings την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τονμακροπρόθεσμο δανεισμό της. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει πλέον στη χώρα, η οποίαβυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται ωςαξιόπιστος δανειολήπτης.
«Ηεπιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στηνκατηγορία “επενδύσεις” μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθείπροκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποίαέφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για τηνανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του,ο αμερικανικός οίκος.  Η Ισλανδία, από το2008 που ήταν έτος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης έφτασε να έχει πέρσι ανάπτυξητης οικονομίας της κατά 3%. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η χώραθεωρείται “πρωταθλήτρια” στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχονταςμειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.
Κλείνοντας το σημερινό άρθρο μας χωρίς επιπλέον δεδομένα πέρα από την αναδημοσίευση που παρείχα θα ήθελα να κλείσω με ένα σχόλιο:
" Ευχαριστούμε για τη διάσωση το εγχώριο και Ευρωπαικό πολιτικό σύστημα και ευλπιστούμε σε σύντομη ανταπόδωση της εξυπηρέτησης στα δικά τους παιδία."

Αναγνώστες

Σελίδες