Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Χρυσό γαϊδουράγκαθο"

Αγαπητοί αναγνώστες
Σήμερα το πρωί διάβασα το ακόλουθο άρθρο και θεωρώ πως αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας.
“Ένας χρόνος «κίτρινων» δημοσιευμάτων εις βάρος της Ελλάδας δεν πήγε χαμένος. Η γερμανική Bild πήρε βραβείο και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό "Χρυσό γαϊδουράγκαθο" για δημοσιεύματα που «δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών».

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Νικολάους Μπλόμε, παρέλαβε με υπερηφάνεια το βραβείο- παρότι λίγοι εμφανίζονται για να το πάρουν- και μάλιστα έβγαλε λόγο δικαιολογώντας τη στάση της εφημερίδας έναντι της χώρας μας.

«Είπαμε "πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" και τελικά αυτό συμβαίνει. Περίπου 70.000 τμήματα της κρατικής περιουσίας τώρα πωλούνται, μεταξύ αυτών και μία χερσόνησος και ένα μικρό βουνό», δήλωσε.

«Είμαστε περήφανοι για το βραβείο αυτό. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα, αν εμείς είχαμε κρατήσει κλειστό το στόμα μας; Το "αγκάθι" είναι αιχμηρό και οξύ. Έτσι θέλουμε να είμαστε κι εμείς και να είστε χαρούμενοι που υπάρχουμε», κατέληξε.

Η Bild είναι η γερμανική εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις. Πρόκειται για λαϊκιστική φυλλάδα, η οποία έχει έφεση στο σκανδαλοθηρικό ρεπορτάζ που το εμπλουτίζει με μπόλικη υπερβολή.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, η κίτρινη αυτή φυλλάδα- που στηρίζει τη Μέρκελ- επιτέθηκε με στερεοτυπικές ανοησίες εναντίον της Ελλάδας, δίχως ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Με τον τρόπο αυτό εξέθετε και τον υπόλοιπο- αρκούντως σοβαρό- γερμανικό Τύπο. Εξ αυτού του λόγου, το (πλέον σοβαρό) περιοδικό Spiegel αφιέρωσε εξώφυλλο του (με ρεπορτάζ) με αποκαλύψεις για τις τακτικές της Bild.

Ο τίτλος του Spiegel ήταν «Bild: Οι εμπρηστές». Εντός του ρεπορτάζ το περιοδικό εξαπέλυε επίθεση στην εφημερίδα, καταλογίζοντας της, με αφορμή τη στάση της έναντι της Ελλάδας, ότι «κατρακυλά στο ρόλο ενός δεξιού-λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική κουλτούρα».
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε από το www.NOOZ.gr ειδησεογραφικό portal και μεταφέρθηκε αυτούσιο.
Έχω σχολιάσει ξανά στο παρελθόν δημοσιεύματα του «κίτρινου» Γερμανικού τύπου αλλά  αυτή τη φορά απονεμήθηκε αυτό που άξιζε στους λιβελογράφους.  Ανήκουν στη φτηνή, ξεπεσμένη «δημοσιογραφία» και μάλιστα με βραβείο. Αποκαταστάθηκε η τάξη λοιπόν.
Προφανώς ο κ.Νικαλάου Μπλόμε, όντας σε αφασία και με προφανής ακροδεξιές και φασίζουζες συμπεριφορές, δεν αντιλήφθηκε ότι το βραβείο που έλαβε δεν είναι τίτλος τιμής και  δεν αντιστοιχεί σε  βραβείο Πούλιτζερ ή κάτι ισάξιο του.
Κύριε Μπλόμε ο φασισμός και οι κοκορόμυαλοι του επιπέδου σας δεν έχουν χώρο ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να έχουν χώρο στην Ευρώπη και λόγω της επικινδυνότητας της σκέψης σας, ίσως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ανακάλυψαν οι όμοιοι σας κατά το παρελθόν, να είχαν λόγο ύπαρξης και σήμερα, για κάτι τύπους σαν εσάς που καλλιεργούν και εκπροσωπούν τη στοχοποίηση λαών, όπως κάποτε πράξανε οι πρόγονοι σας με τους Εβραίους και όχι μόνο, για να καλύψουν  δικές τους προσωπικές ανεπάρκειες και φοβίες, όπως και εσείς σήμερα τις δικές σας και των εργοδοτών σας, των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπείτε και στηρίζεται.
Όπως και να έχει καλό θα είναι να σκέφτεστε πως δε φταίνε πάντα όι άλλοι για οτιδήποτε δεινό συμβαίνει. Οι ευθύνες μας βαραίνουν όλους συλλογικά. Και αφού παράγεται σοβαρό έργο ας δούμε επιτέλους και μία έρευνα από την εφημερίδα σας σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου και τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους, αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράττονται ακόμα και σήμερα εν καιρώ ειρήνης.
Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν λόγους διχασμού μεταξύ τους, αφού τους ενώνουν οι ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα. Το διχασμό τον σπέρνουν όσοι έχουν σκοπό να καλύψουν τα προβλήματα της εξουσίας που τους πριμοδοτεί, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, ανακαλύπτοντας εχθρούς και κακούς δράκους.
Για τα 16.000.000 πάμφτωχων Γερμανών ή για την αδυναμία της κυβέρνησης Μέρκελ, που στηρίζεται από εσάς και την εφημερίδα σας, να δανειστεί χρήματα από τις αγορές δε φταίνε ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Γερμανοί πολίτες. Επίσης δεν ευθύνονται για τη καθήλωση των μισθών στη Γερμανία τη τελευταία 10ετία, τις περικοπές στην υγεία και στα δικαιώματα των πολιτών μίας προηγμένης και ακμάζουσας χώρας και οικονομίας όπως η δική σας. Αλήθεια γιατί συμβαίνουν όλα αυτά Κύριε Μπλόμε? Δεν είναι σχήμα οξύμωρο?
Οι Έλληνες είναι αλληλέγγυοι με όλους όσους δοκιμάζονται, είτε είναι Γερμανοί, είτε Γάλλοι, είτε Ιταλοί ή οποιασδήποτε άλλης Εθνικής προέλευσης. Είμαστε με τους λάους και όχι απέναντί τους, όπως εσείς και οι όμοιοι σας και αυτό το κάνουμε από επιλογή και όχι από ανάγκη για λόγους συμπαράστασης.
Τα προβλήματα είναι μπροστά και μας απειλούν όλους. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε και εσείς άμεσα ή έμμεσα και μέχρι να αποφασίσετε να κατεβείτε από το ροζ συννεφάκι που κατοικείτε, μπορείτε να εξακολουθήσετε να ασχολείστε με τη δημοσιογραφία που σας αρμόζει. Τα ενδύματα των star ή τη σεξουαλική ζωή διαφόρων επωνύμων και μη, αφού προφανώς η δική σας δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ακόμα και με μεθόδους υπερβολής, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η εφημερίδα σας.
Κλείνοντας να κάνω χρήση μίας φράσης του κ. Μπλόμε από τη παραλαβή του βραβείου του παραφράζοντάς τη.
Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχουν κάποιοι σαν εσάς, αφού διαρκώς μας υπενθυμίζουν πόσο γλοιώδης και σιχαμένες μπορούν να γίνουν κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις, που αντί για τη πρόοδο και τη συνεργασία προωθούν το μίσος και τη διχόνοια. Ευτυχώς που είστε εκεί γιατί δε μας αφήνετε να ξεχάσουμε. Ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Το έργο σας είναι σπουδαίο αφού η λήθη είναι πιο επικίνδυνη και από ότι πρεσβεύεται.
Ολόψυχα εύχομαι στη κωλοφυλλάδα σας για την επόμενη χρονιά ακόμα σπουδαιότερες επιτυχίες σαν αυτή που ήδη έχετε κατακτήσει και που σας κάνει τελικά τόσο περήφανο. 
Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ για το χρόνο και τη προσοχή σας.
Να είστε όλοι καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Σελίδες