Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το χρονικό....

Αγαπητοί αναγνώστες
Από τη τελευταία ανάρτηση εως σήμερα έκανα πολλές προσπάθειες να συντάξω ένα άρθρο σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Δυστυχώς αυτό ήταν αδύνατο. Η ταχύτητα των γεγονότων είναι τέτοια που δε μου επιτρέπει ούτε καν να ξεκινήσω την αρθρογραφία. Αυτό που σήμερα δείχνει μεγάλο και ουσιώδες την επόμενη μέρα δείχνει μηδαμινό και ανύπαρκτο, αφού έχει επισκιαστεί από κάτι επόμενο που δείχνει εκ νέου μεγαλειώδες. Ποιος θυμάται πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες όλοι συζητάγαμε για το πόσο κομβικής σημασίας ήταν η διάσκεψη των αρχηγών της Ευρωπαικής Ένωσης?
Θα προσπαθήσω να δώσω συνολικά τη θέση μου προσπαθόντας να ενώσω όλα τα κομμάτια του πάζλ αφού πλέον έχουμε πιο πολλά δεδομένα στα χέρια μας για να υπάρχει πιο σφαιρική προσέγγιση στα γεγονότα.
Στις 26/10 συγκλίθηκε διάσκεψη των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. Βασικό θέμα ήταν η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα εγγυάται τη βόηθεια των δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών όπως η Ελλάδα. Η διάσκεψη έγινε, το πλαίσιο διαμορφώθηκε και οι αρχηγοί κρατών εμφανίζονταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι θεωρόντας πως έχουν δώσει λύση στα προβλήματα και αποστομωτική απάντηση στις αγορές.
Στο ίδιο μύκος κύματος επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο πρώην (πολύ σύντομα)  Πρωθυπουργός και η παρέα του ευθυγραμμίστικαν πανηγυρίζοντας και σκορπόντας χαμόγελα για την οριστική και ιδεατή λύση που είχε επιτευχθεί. Μάλιστα οι γραφικοί αυτοί τύποι είπαν πως διαπραγματευτηκαν κιόλας.  Επίσης εντυπωσιακό είναι πως με ιδιαίτερη περηφάνεια δηλώσανε πως σε είκοσι χρόνια από σήμερα θα είμαστε στο σημείο που είμασταν πριν δύο χρόνια (όταν μπήκαμε στο ΔΝΤ δηλαδή) έχοντας μάλιστα εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία μας.
Η τελαυταία φράση αλλά και η αλλαζονεία των εντός αλλά και εκτός συνόρων πολιτικών ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. Δύο μέρες μετά και στην Εθνική μας επέτειο, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους αφενός μεν για τον εορτασμό της ημέρας αλλά και για κυνήγι. Απομάκρυναν με βίαιο τρόπο όλους αυτούς τους δωσίλογους πουλημένους που είχαν το θράσος να εμφανιστούν σε Εθνική επέτειο έχοντας προηγουμένως φροντίσει να υπογράψουν εκχώρηση της κυριαρχίας της  χώρα μας.
Εχώ διατυπώσει και παλαιότερα πως θεωρώ ότι στην Ελλάδα συντελείται ένα παγκόσμιο πείραμα για να μετατρέψουν την Ευρώπη και όχι μόνο σε Ασία σε επίπεδο μισθολογικό, εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων καθιστώντας ανταγωνιστικά τα προιόντα τους. Με λίγα λόγια αντί να περιορίσουμε την απληστία περιορίζουμε το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών. ¨ολα αυτά λειτούργησαν σε επίπεδο συνείδησης πολλαπλασιαστικά και ανάγκασαν τους Έλληνες πολίτες σύσσωμοι να στραφούν κατά των λίγων φασιστών που εβρίσκονται σε  εντεταλμένη αποστολή. Υπήρχαν όμως ποιοτικές  διαφορές στον πληθυσμό που δεν υπολογίστικαν κάν. Ο κόσμος δεν μπαίνει πλέον κάτω από κομματικές σημαίες, δεν φοβάται και κατεβαίνει σε διαδηλώσεις γνωρίζοντας εξ’αρχής πως οι δυνάμεις καταστολής θα είναι εκεί μαζί με τους παρακρατικούς προβοκάτορες για να ανοίξουν κεφάλια. Κανένας όμως δε μασάει πλέον. Όλοι ηταν και είναι παρόντες. Εξάλλου όποιος δεν έχει τίποτα (τα πήραν με βίαιο τρόπο) δεν έχει και τίποτα να χάσει. Νομίζω πως τελικά αυτός είναι και ο παράγοντας καταύτης που οδήγησε τον φασίστα (αφού πλέον δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού) πρωθυπουργό στο δήθεν δημοψήφισμα. Αλλά ας γίνω σαφέστερος. Γιατί το αναφέρω ως δήθεν δημοψήφισμα?
Θεωρώ πως η μία και μόνη αλήθεια που ειπώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια από τα χείλη του δωσίλογου Πρωθυπουργού και της παρέας αλητών φίλων του που το παίζουν κυβέρνηση είναι πως στην Ευρώπη ήξεραν τα περί δημοψηφίσματος παρόλο που το έπαιξαν Οσίες Παρθένες. Πιο συγκεκριμένα.
Μετα τη σύνοδο κορυφής στην Ε.Ε. και μετά την ανακοίνωση των μέτρων και των αποφάσεων με έντονα αλλαζονικό υφος θεώρησαν δεδομένο πως θα γύριζε ο προδότης στη χώρα και θα ανακοίνωνε τα μέτρα ως συνήθως. Δύο μέρες μετά όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εφαρμογής αφού το σύνολο του πληθυσμου έψαχνε στους δρόμους τους προδότες για να τους λυντζάρει. Η πιο καλή και δοκιμασμένη μέθοδος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αποπροσανατολισμός. Έτσι τραβάμε τη προσοχή από τη νέα σύμβαση και στρέφουμε τη προσοχή μας αλλού στη παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. ή όχι (δημοψήφισμα). Ποιος μιλάει σήμερα για την εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας? Κανείς. Άρα ο στόχος έχει επιτευχθεί και μάλιστα χωρίς απώλειες. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ήδη πολιτικά καμένος και μάλιστα χωρίς καμία πιθανότητα επανόδου.
Η Ε.Ε. δεν θέλει να πάμε σε δημοψήφισμα αυτό είναι σαφές και για το λόγο αυτό δε θέλει να πάμε και σε εκλογές αφού δεν ξέρουν τα αποτελέσματα της κάλπης. Φοβούνται!  Όλοι οι άνθρωποι του σάπιου συστήματος θέλουν να πάμε σε μία ενδιάμεση κυβέρνηση που θα υπογράψει για λογαριασμό όλων μας τη σύμβαση που θα εξασφαλίζει πρόσβαση και ιδιωτικοποίηση του πλούτου της χώρας σε πιστωτές μας, με παραλλή λη σκληρή εποπετεία όλων μας (κατοχική κυβέρνηση τύπου Ραιχενμπαχ).
Η μόνη λύση είναι οι κάλπες. Δεν αναρρωτιέσται γιατί τόσο άγχος? Πίσω από την Ελλάδα φοβούνται την πτώση της Ιταλίας (spreads 6,4  όταν η Ελλάδα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ όταν αυτά ήταν στο 6.2) πιο πιο πίσω βλέπουν το Βέλγιο να καταρέει και τέλος τη Γαλλία. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία είναι στην ίδια μοίρα με εμάς τους Έλληνες. Γιατί δε μας πετάνε έξω από την Ευρώπη να τελιώνουμε, όπως λένε και οι ηλίθιοι της BILD. Μακάρι να το κάνουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι παντοδύναμοι και ότι έχουν ανάγκη όλες τις αγορές για να υπάρξουν και πως λόγω παγκοσμιοποιημένης οικονομίας είναι εκταθειμένοι σε κινδύνους. Όταν σκάει η μια χώρα πίσω από τη άλλη θα σκάσουν και αυτοί. Εφημερίδες όπως η BILD, το Γερμανικό FOCUS κλπ παίζουν το ρόλο τους αλλά μη θεωρούν το πληθυσμό των Γερμανών ως ηλιθίους γιατί απλά δεν είναι και μη θεωρούν πως θα καταλήξουν οι λαοί με τα ίδια προβλήματα να τρώγονται μεταξύ τους εξυπηρετόντας τα συμφέροντα των ανοήτων. Όλοι αυτοί έχουν μέγεθος ελέφαντα και μυαλό γαλοπούλας.
Λογικά από σήμερα το βράδυ περνάμε σε μια νέα φάση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ελπίζω να οδηγηθούμε σε κάποιου τύπου κάλπες αφού εκτός από δημοκρατική διαδικασία δρομολογεί και ουσιαστικές εξελίξεις. Εμείς δε χάνουμε τίποτα. Αφού δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση ξεπουλήματος. Άρα είμαστε καλυμένοι. Ευχομαι και ελπίζω κάλπες. Ας γίνουμε ο λόγος μία παγκόσμιας αλλάγής και ας χαλάσουμε το πείραμα. Έτσι κόβεται και η απληστία και η αλλαζονεία.
Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις επόμενες μέρες. Θα ακούσουμε πολλά και θα κοιτάξουν να μας φιβίσουν ακόμα πιο πολύ.
Δε μασάμε. Φοβούνται πιο πολύ από εμάς γιατί απλά δεν έχουμε να χασουμε τίποτα. Αυτοί όμως?
Να είστε όλοι καλά.
Ευχαριστώ για το χρόνο και τη προσοχή.

Αναγνώστες

Σελίδες