Loading...

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Αληθοφανή ψέματα ή πραγματική αλήθεια? Η επιλογή δική σας, εγώ διάλεξα.

Παραιτήθηκε ανώτατο στέλεχος της Wall Street Journal

Πλασματική αύξηση τηςκυκλοφορίας της παρουσίαζε η εφημερίδα Wall Street Journal αγοράζοντας κατά χιλιάδες τα φύλλα της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Το σκάνδαλο είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Άντριου Λάνγκχοφ, διευθυντήςΕυρώπης της Dow Jones, «μαμάς» εταιρείας της WSJ.
Η οικονομική εφημερίδα έπειθε ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί της καιως αντάλλαγμα δημοσίευε άρθρα που προωθούσαν τις δραστηριότητές τους. Οσυντονισμός της απάτης γινόταν από το Λονδίνο και αφορούσε την ευρωπαϊκή έκδοσητης WSJ η οποία κυκλοφορεί σε Ε.Ε, Ρωσία και Αφρική.
Η απόφαση της WSJ να αγοράζει κρυφά τα ίδια της τα φύλλα ξεκίνησε τον Ιανουάριοτου 2008 ως ένα κόλπο για να ενισχυθεί η κυκλοφορία με την ονομασία FutureLeadership Institute. Το 2010 η απάτη ενίσχυσε κατά 41% την κυκλοφορία τηςευρωπαϊκής έκδοσης της εφημερίδας.
(ΠΗΓΗ: newsbeast.gr)

Αγαπητοί αναγνώστες

Σήμερα, όπως και κάθε μέρα,μελέτησα τον τύπο και το άρθρο που σας παρέθεσα παραπάνω αυτούσιο είναι αυτό που μου τράβηξε τη προσοχή πιο πολύ από όλα. Ο λόγος απλός.

 Όλοι μας έχουμεεμπιστευτεί τυφλά κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και υιοθετούμε εύκολα και άκριτα αυτό που μας παρουσιάζουν σαν είδηση. Είναι όμως αυτό είδηση ή μήπως πρόκειται για κάποιο μήνυμα που θέλει κάποιος ή κάποιοι για λόγους δικούς τους να επικοινωνήσουν με τη πλατιά μάζα?
Παρόλο που αυτό που διατυπώνω είναι σαφές και μόνο ως υπονοούμενο δεν μπορεί να νοηθεί, ας γίνω αναλυτικότερος.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ιδιωτικές εταιρείες, που φυσικά ως στόχο έχουν  το κέρδος της εκάστοτε ιδιοκτησίας. Αν μάλιστα η ιδιοκτησία αυτή, τυχαίνει να έχει και εμπορικό ενδιαφέρον ή κοινά συμφέροντα σε κάποιο κλάδο ή ακόμα και επιχείρηση, για ποιο λόγο να μη χρησιμοποιήσει το μέσον που έχει στη διάθεση του σαν φερέφωνο? Μήπωςτελικά αντί για μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έπρεπε να ονομάζονται μέσα μαζικής επικοινωνίας (με την έννοια ότι επικοινωνούν το μήνυμα που θέλουν να περάσουν προς ίδιον ή άλλο όφελος)?

Πριν κάποιοι βιαστούν να με κρίνουν για αυτά που γράφω να δώσω τη θέση μου με σαφήνεια.
Το ξέρω πως δεν ανακαλύπτω το τροχό με τον προβληματισμό που κατέθεσα αλλά παρόλα αυτά προκύπτει ένα επί της ουσίας θέμα, που έχει να κάνει με τη σημερινή κατάσταση στον πλανήτη αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Αν μεγαθήρια όπως η W.S.J. καταφεύγουν σε βρώμικες,φθηνές και εμετικές μεθόδους θεωρείτε αγαπητοί φίλοι ότι θα είχαν κάποια αντίρρηση να επικοινωνήσουν σκοπίμως μία ψευδή είδηση ή γεγονός με κάποιο στόχο? Προσωπικά είμαι βέβαιος πως θα λειτουργούσαν με δόλιο τρόπο αν τα συμφέροντα που υπηρετούν εξυπηρετούνταν.

Αυτά τα «ανεξάρτητα» μέσα είναι που σήμερα διασύρουν την Ελλάδα, τους πολίτες της και φυσικά και σε κάποιες περιπτώσεις ανθρωπόμορφων πιθήκων με μυαλό αμοιβάδας (αναφέρομαι προφανώς συλλήβδην σε όλους τους αληταράδες του Γερμανικού FOCUS) και τον πολιτισμό της Ελλάδας, που προφανώς δεν αποτελεί κτήμα μόνο των Ελλήνων αλλά είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Θεωρούμε λοιπόν σήμερα ως δεδομένο, πως η Ελλάδα είναι μία πολύ φτωχή χώρα που κατοικείτε από απατεώνες,τεμπέληδες που τους αρέσει η καλή ζωή και σπαταλάνε τα δανεικά χρήματα τους σε κάποια παραλία πίνοντας και χορεύοντας, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Μάλιστα ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας δήλωσε πως η μεγάλη Αλβανία είναι έτοιμη να καλοδεχθεί Έλληνες οικονομικούς μετανάστες.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο.

Η Αλβανία δεν έχει τη δυνατότητα να θρέψει τους κατοίκους της, παρόλο το μικρό μέγεθος και τον ελάχιστό πληθυσμό της. Έτσι πάνω από1,5 εκατομμύρια Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες ζουν μόνο στην Ελλάδα, οι οποίοι βρήκαν στέγη και τροφή. Επειδή μάλιστα η μεγάλη Αλβανία είναι ένας επίγειος παράδεισος περνάνε ακόμα και σήμερα λαθραία από τα ναρκοθετημένα σύνορα ρισκάροντας την ακεραιότητα τους. Αν υπάρχει κάποια ανάπτυξη στον τόπο τους οφείλεται σε Ελληνικές επιχειρήσεις (σε μεγάλο βαθμό)που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους και στο συνάλλαγμα που φεύγει από τουςΑλβανούς που ζουν και εργάζονται ή συστήνουν συμμορίες, στην Ελλάδα. Συνεπώς ας κοιτάξουν να ταΐσουν και να μορφώσουν  τα παιδιά τους και ας κρατήσουν τις θέσεις εργασίας για τους ίδιους για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες της χώρας τους ως εξαγώγιμο προϊόν προκειμένου να ζήσουν ως Έθνος.

Όλη αυτή η διαστρέβλωση  από τον τύπο και τα ψεύδη με αναγκάσανε να φύγω από τη θέση του αμυνόμενου κατ’ εξακολούθηση και να περάσω στην επίθεση με δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα χτυπάω στους συμπολίτες μου Έλληνες ένα καμπανάκι προειδοποίησης που λέει αντισταθείτε στο ξεπούλημα της χώρας στους Γερμανούς της Κυρίας (?) Μέρκελ. Είναι τελικά έτσι τα πράγματα συμπολίτες μου ή μήπως μας παραμυθιάζει ο οικονομικός ηγεμόνας της Ευρώπης, μέσω συντονισμένων επιθέσεων από τα εξαρτώμενα μέσα για να βάλει το πλούτο της χώρας στο χέρι?

Και επειδή ο πλούτος αυτός δεν είναι μικρός και επειδή η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή χώρα παραθέτω τα στοιχεία μου και εσείς φτιάξτε τη δική σας αλήθεια, που νομίζω πως δεν διαφέρει πολύ από τη δική μου.

Ιδού λοιπόν τα δεδομένα:
1.Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι ηΓερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε απότην Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) καιαπό το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με τοαεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο τουΕλλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τηΜασσαλία.

2.Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες,Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3.Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4.Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντικήτουριστική βιομηχανία.

5.Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6.Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία,τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7.Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οιστον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγάέχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στονκρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σευδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σεμπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι καισε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10.Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οιΤούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικόστο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11.Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτεροκοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερακοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι -κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αλήθεια,αυτή είναι η χώρα που θέλουν οι προδότες πολιτικάντηδες να ξεπουλήσουν για 340 δις?

Ανάμεσα στα αληθοφανή ψέματα και την πραγματική αλήθεια, εσείς ποια πλευρά τελικά διαλέγετε?

Η επιλογή και τα συμπεράσματα δικά σας, προσωπικά έχω πάρει θέση εδώ και καιρό...

Να είστε όλοι καλά και να κρατάτε ψηλά το κεφάλι.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη προσοχή σας.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Αλήθειες χωρίς ψέμματα...


Αγαπητοί αναγνώστες

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα η έννοια του χρόνου έχει συσταλεί και σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, οι λαμβανόμενες πληροφορίες μας κατακλύζουν όλους με ρυθμό καταιγιστικό.

Με το σημερινό άρθρο, θα ήθελα να κάνω μία προσπάθεια να βάλω σε τάξη στο μυαλό μου και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, να τον αξιολογήσω και αν είναι δυνατόν να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Να ξεκινήσω καταρχήν με το πώς αισθάνομαι.

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ απογοητευμένος, αηδιασμένος και κουρασμένος αφού καθημερινά γινόμαστε, ως Έλληνες αλλά και ως ανθρώπινες αξιοπρέπειες, μάρτυρες όχι μόνο της εξόντωσης των συμπολιτών μας αλλά και του ταυτόχρονου διασυρμού μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί?

Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που προκύπτει. Η απάντηση είναι προφανής. Μετά τη μεταπολίτευση το τιμόνι της χώρας το ανέλαβαν λαμόγια και αποτυχημένοι χαρτογιακάδες οι οποίοι ήταν ανίκανοι να είναι ακόμα και λαχειοπώληδες, προτάσσοντας το προσωπικό τους όφελος και προσπαθώντας να καλύψουν όλα τα μικροαστικά τους κόμπλεξ ως πρώην διάφανες προσωπικότητες με φτωχική καταγωγή, αποκτώντας μία καρέκλα και βγάζοντας κέρδος εις βάρος ακόμα και των ίδιων των παιδιών τους. Δηλαδή αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου. Κατά τον τρόπο αυτό διαβρώθηκε η κοινωνία και η κοινωνική συνείδηση και η αλητεία ονομάστηκε μαγκιά και ευφυΐα και φυσικά το όνειρο της μεγάλης ζωής προτάχθηκε ως ύψιστο αγαθό το οποίο κερδιζότανε όχι με την ικανότητα αλλά με τις γνωριμίες και τις ρεμούλες. Προχωρώντας όμως στο σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου, αφού δε μιλάμε για κοινά λαμόγια του συρμού, αλλά για πουλημένους αλήτες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και εθνικής συνείδησης που εξυπηρετούν τα υπαγορευμένα από τα αφεντικά τους καθήκοντα. Οι εκβιασμοί αλλά και το συνειδησιακό  παιχνίδι με τους περήφανους πατριώτες Έλληνες που αγαπάνε τη χώρα τους και βάζουν πλάτη όταν αυτή κινδυνεύει, είναι καθημερινό.

Ας περάσω στο κομμάτι που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η άποψη μου είναι απλή και καθαρή και απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη κοινή λογική. Το μόρφωμα αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία μεγάλη εμπορική συμφωνία, προκειμένου να διακινούνται χωρίς δασμούς και λοιπά διαδικαστικά ζητήματα τα προϊόντα, των βορείων κυρίως χωρών, προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά. Μάλιστα για να μην υπάρχει και το πρόβλημα της μεταβολής των νομισματικών ισοτιμιών με άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των προϊόντων καθιερώθηκε και κοινό νόμισμα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για ένωση και αυτή να είναι μόνο νομισματική. Θα πρέπει να είναι συνομοσπονδία κρατών με κεντρική διοίκηση, κεντρικό προϋπολογισμό, κοινό ασφαλιστικό, κοινή παιδεία κλπ κατά τα πρότυπα των Η.Π.Α. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο αυτό το Ευρωπαϊκό υβρίδιο δεν είναι ούτε λειτουργικό και ούτε αποτελεσματικό. Το χειρότερο όλων είναι ότι τελικά κατέληξε ένα παιχνίδι εμπορικού ανταγωνισμού που ευνοεί κάποιους. Και για να τελειώνουμε, δε νομίζω πως κανένας πολίτης της Ευρωπαϊκής ηπείρου που συμμετέχει η χώρα του  σε αυτό το περίεργο πράγμα που λέγεται Ε.Ε. αισθάνεται Ευρωπαίος, αλλά σίγουρα αισθάνεται Γερμανός, Γάλλος, Ολλανδός, Έλληνας κλπ. και όλοι αυτοί δεν αισθάνονται ότι ωφελήθηκαν σε κάτι από τη αυτή «συνένωση». Άρα η Ε.Ε. είναι αποτυχημένη στη πράξη και σίγουρα πιο αποτυχημένοι είναι οι σημερινοί εκφραστές της.

Ας περάσουμε στο «αφεντικό» της Ε.Ε.

Προφανώς αναφέρομαι στη Γερμανία. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή, είναι η νούμερο ένα οικονομία στην Ευρώπη και μία πολύ ισχυρή οικονομία στον πλανήτη. Το κακό είναι ότι στη Γερμανία πάσχουν από την ίδια ασθένεια που πάσχουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα. Ανίκανη πολιτική διοίκηση. Εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια περικόπτουν μισθούς, παροχές, δικαιώματα κλπ αλλά με τρόπο σαφώς πιο ομαλό σε σχέση με εμάς και φυσικά σε μία ακμάζουσα οικονομία και όχι σε μία οικονομία με βαθιά ύφεση. Στη δική μας περίπτωση φταίει η κακή μας συμπεριφορά, ενώ στους Γερμανούς έπρεπε να εφεύρουν ένα λόγο και φυσικά ο λόγος αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό φυλλάδες σαν τη BILD (σε αντιστοιχία είναι η Ελληνική espresso) μας κατηγορούν για όλα τα δεινά που κατατρέχουν τους Γερμανούς πολίτες.

Το παραπάνω, πιθανά δε θα ήταν πρόβλημα αν έστεκε μόνο του. Το ουσιαστικό πρόβλημα προκύπτει από την αλαζονεία της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα. Αισθανόμενη ως ηγεμόνας και όχι ως χώρα μέλος της Ε.Ε. κάνει επιθετικές δηλώσεις ακόμα και από συνολικά πιο ισορροπημένους και μετριοπαθείς πολιτικούς όπως ο κ. Σόιμπλε. Πριν γίνω πιο αναλυτικός σε αυτό το επίπεδο (της αλαζονείας της Γερμανικής κυβέρνησης) επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο. Με φοβίζει η Γερμανία όταν αποκτά αλαζονική στάση και αισθάνεται πολύ ισχυρή. Είναι μία χώρα που ιστορικά όταν αισθάνθηκε έτσι προκάλεσε μεγάλο κακό στον πλανήτη. Σήμερα έχει πάλι όλα τα χαρακτηριστικά που είχε παλιότερα. Οικονομική ισχύ, ακμάζουσα βιομηχανία, υπεροπτική στάση, ανύπαρκτους πολιτικούς και ακμάζοντα ποσοστά φασιστών -νέο ναζί. Μπορεί πλέον να μη γίνονται εύκολα πόλεμοι αλλά φοβάμαι πως ο στόχος παραμένει η «υποδούλωση» των λαών της Ευρώπης σε οικονομικό επίπεδο (ότι δεν κατάφεραν με πόλεμο). Είναι λάθος όμως να νομίζει κάποιος ότι κάτι καταφέρνει με τον τρόπο αυτό, αφού στην Ευρώπη και ιστορία υπάρχει και ιστορικό παρελθόν (σε επίπεδο συνείδησης λαών) ενώ ταυτόχρονα είναι σφάλμα ολκής αν κάποιος πιστεύει ότι έτσι καθηλώνονται λαοί, αφού αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα δεν τον νοιάζει τίποτα και δεν έχουν κόστος για τον ίδιο οι πράξεις του. Τέλος η καλλιέργεια  σχέσεων μίσους ανάμεσα στους λαούς δεν ήταν ποτέ ωφέλιμη για κανένα. Σκεφτείτε λίγο πόσο γρήγορα θα κατέρρεε το Γερμανικό θαύμα αν αύριο οι αγορές του νότου έκοβαν να ψωνίζουν από αυτούς? Ο Ευρωπαϊκός νότος αντιστοιχεί περίπου στο 20% των εξαγωγών τους, υπολογίστε το σε θέσεις εργασίας και θα δείτε ποιος τελικά ζημιώνετε.

Βέβαια το Ελληνικό πρόβλημα δεν είναι η Γερμανία αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί μας.

Ας γίνω πιο σαφής. Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως δε θεωρώ πως η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι νόμιμη. Και για να ξεκαθαρίσω τη σκέψη μου. Εκλέχθηκε με τρόπο νόμιμο με άλλο πρόγραμμα και φυσικά όχι με στόχο να ξεπουλήσει ή μάλλον καλύτερα να χαρίσει τη χώρα. Άρα οποιαδήποτε πολιτική απόφαση λαμβάνεται είναι παράνομη και θεωρώ υποχρέωση μίας επόμενης κυβέρνησης να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις των 2 τελευταίων ετών.

Συνεχίζοντας, είναι κυβέρνηση εθνικής προδοσίας και κατά αυτή την έννοια θα πρέπει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίζονται. Έχουν δεχθεί όλους τους όρους που τίθενται χωρίς διαπραγμάτευση. Είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει παραδώσει και τυπικά στη θέση του στο Γερμανό επίτροπο και τα υπουργεία να έχουν από ένα σύμβουλο διορισμένο από τον ίδιο? Ποια κυβέρνηση ψηφίστηκε του κ. Ράιχενμπαχ ή του κ. Παπανδρέου? Είναι δυνατόν να ακούει από μέλη του Γερμανικού κοινοβουλίου ο Ελληνικός λαός ότι πρέπει να εκχωρηθεί μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας? Κύριοι η απάντηση είναι απλή καμία απαίτηση σας δεν είναι δεκτή και πολύ απλά αν κουραστούμε ακόμα πιο πολύ δε θα πάρετε δεκάρα τσακιστή και τότε να δούμε ποιος θα πονέσει πιο πολύ. Οι εισαγόμενοι αυτοί λεχρίτες απόγονοι των Ες Ες δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στη πατρίδα μας και κανένα δικαίωμα να μιλάνε και αν αυτοί είναι ανιστόρητοι  εμείς όχι. Η μεθοδολογία τους είναι γνωστή από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Φέρνουν τον κόσμο απέναντί σε μία μεγάλη απειλή για να τρομάξει (ανακαλέστε από τη μνήμη σας τα περί τιτανικού, δραχμή ή ευρώ κλπ), συσπειρωνόμαστε για την αντιμετώπιση της απειλής και όταν φτάσουμε στα όρια αποδεσμεύουμε τα ΜΜΕ για τη δημιουργία φόβου και καθήλωσης. Δείτε τι γίνεται σήμερα μας απειλούν διαρκώς για την 6η δόση. Η 6η δόση θα δοθεί. Μπορεί να δοθεί με καθυστέρηση 10-20 ημερών για να μείνουν απλήρωτες συντάξεις και μισθοί να τρομάξει ο κόσμος και να δεχθεί χωρίς καμία αντίδραση τα χειρότερα που είναι προ των πυλών. Λοιπόν Κύριοι να σας ενημερώσουμε πως δεν μασάμε.

Έρχονται σήμερα να μας κάνουν μαθήματα ηθικής και να μας πουν πόσο κακομαθημένοι είμαστε σαν λαός. Ας τους απαντήσουμε λοιπόν πως είχαμε τους μεγαλύτερους απατεώνες της Ευρωπαϊκής ιστορίας σαν δασκάλους και μάθαμε καλά. Λαδώματα Γερμανικών εταιρειών σε πολιτικά απολειφάδια εδώ στην Ελλάδα από τη Siemens και όχι μόνο είναι ευρέως γνωστά και στις δύο χώρες. Στα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών είναι μπλεγμένο το Γερμανικό δημόσιο και μάλιστα με δίκες που τρέχουν ακόμα αλλά και άλλες που εκκρεμούν στην Ελληνική και στη Γερμανική δικαιοσύνη. Αυτό προφανώς δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως Ρουμανία για παράδειγμα. Όποιος συναναστρέφεται με απατεώνες κάποια στιγμή τη πατάει και για αυτό δε φταίει ούτε ο Ελληνικός ούτε ο Γερμανικός λαός.

Κλείνοντας να κάνω μία ακόμα δυσάρεστη πρόβλεψη. Θεωρώ πιθανό το σενάριο να εκδιωχθούμε από την Ε.Ε. ως αρνητικό παράδειγμα. Θεωρώ επίσης πως η Ε.Ε. δεν έχει πολύ μέλλον. Ίσως να ήταν προτιμότερη η συμμετοχή μας στη προοπτική μίας άλλης συνομοσπονδίας που δείχνει να προκύπτει εξ’ Ανατολών. Το θέμα είναι να μη περάσουν τα μέτρα που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες. Αφού χρεωκοπημένοι είμαστε έτσι και αλλιώς για πιο λόγο να χαρίσουμε και τη χώρα? Όταν αυτό συμβεί τότε θα έχουν λάβει αυτά που θέλουν και τότε θα αδιαφορούν, ενώ τώρα απλά απειλούν. Σκεφτείτε το…Να είστε όλοι καλά.   

Παραθέτω ένα link http://www.vimeo.com/19834414με μία έρευνα του κ Βαξεβάνη και αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις αλλά και το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο. Αξίζει να το παρακολουθήσετε για να αντιληφθούμε όλοι ποιος είναι ο μεγαλύτερος αλλά και θρασύτερος οφειλέτης της Ευρώπης που παραδίδει και μαθήματα ηθικής.

Το link αυτό έπεσε τυχαία στην αντίληψη μου μέσω της Κυρίας Μηλίενου Β. την οποία και ευχαριστώ.

Αναγνώστες