Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αληθοφανή ψέματα ή πραγματική αλήθεια? Η επιλογή δική σας, εγώ διάλεξα.

Παραιτήθηκε ανώτατο στέλεχος της Wall Street Journal

Πλασματική αύξηση τηςκυκλοφορίας της παρουσίαζε η εφημερίδα Wall Street Journal αγοράζοντας κατά χιλιάδες τα φύλλα της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Το σκάνδαλο είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Άντριου Λάνγκχοφ, διευθυντήςΕυρώπης της Dow Jones, «μαμάς» εταιρείας της WSJ.
Η οικονομική εφημερίδα έπειθε ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί της καιως αντάλλαγμα δημοσίευε άρθρα που προωθούσαν τις δραστηριότητές τους. Οσυντονισμός της απάτης γινόταν από το Λονδίνο και αφορούσε την ευρωπαϊκή έκδοσητης WSJ η οποία κυκλοφορεί σε Ε.Ε, Ρωσία και Αφρική.
Η απόφαση της WSJ να αγοράζει κρυφά τα ίδια της τα φύλλα ξεκίνησε τον Ιανουάριοτου 2008 ως ένα κόλπο για να ενισχυθεί η κυκλοφορία με την ονομασία FutureLeadership Institute. Το 2010 η απάτη ενίσχυσε κατά 41% την κυκλοφορία τηςευρωπαϊκής έκδοσης της εφημερίδας.
(ΠΗΓΗ: newsbeast.gr)

Αγαπητοί αναγνώστες

Σήμερα, όπως και κάθε μέρα,μελέτησα τον τύπο και το άρθρο που σας παρέθεσα παραπάνω αυτούσιο είναι αυτό που μου τράβηξε τη προσοχή πιο πολύ από όλα. Ο λόγος απλός.

 Όλοι μας έχουμεεμπιστευτεί τυφλά κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και υιοθετούμε εύκολα και άκριτα αυτό που μας παρουσιάζουν σαν είδηση. Είναι όμως αυτό είδηση ή μήπως πρόκειται για κάποιο μήνυμα που θέλει κάποιος ή κάποιοι για λόγους δικούς τους να επικοινωνήσουν με τη πλατιά μάζα?
Παρόλο που αυτό που διατυπώνω είναι σαφές και μόνο ως υπονοούμενο δεν μπορεί να νοηθεί, ας γίνω αναλυτικότερος.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ιδιωτικές εταιρείες, που φυσικά ως στόχο έχουν  το κέρδος της εκάστοτε ιδιοκτησίας. Αν μάλιστα η ιδιοκτησία αυτή, τυχαίνει να έχει και εμπορικό ενδιαφέρον ή κοινά συμφέροντα σε κάποιο κλάδο ή ακόμα και επιχείρηση, για ποιο λόγο να μη χρησιμοποιήσει το μέσον που έχει στη διάθεση του σαν φερέφωνο? Μήπωςτελικά αντί για μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έπρεπε να ονομάζονται μέσα μαζικής επικοινωνίας (με την έννοια ότι επικοινωνούν το μήνυμα που θέλουν να περάσουν προς ίδιον ή άλλο όφελος)?

Πριν κάποιοι βιαστούν να με κρίνουν για αυτά που γράφω να δώσω τη θέση μου με σαφήνεια.
Το ξέρω πως δεν ανακαλύπτω το τροχό με τον προβληματισμό που κατέθεσα αλλά παρόλα αυτά προκύπτει ένα επί της ουσίας θέμα, που έχει να κάνει με τη σημερινή κατάσταση στον πλανήτη αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Αν μεγαθήρια όπως η W.S.J. καταφεύγουν σε βρώμικες,φθηνές και εμετικές μεθόδους θεωρείτε αγαπητοί φίλοι ότι θα είχαν κάποια αντίρρηση να επικοινωνήσουν σκοπίμως μία ψευδή είδηση ή γεγονός με κάποιο στόχο? Προσωπικά είμαι βέβαιος πως θα λειτουργούσαν με δόλιο τρόπο αν τα συμφέροντα που υπηρετούν εξυπηρετούνταν.

Αυτά τα «ανεξάρτητα» μέσα είναι που σήμερα διασύρουν την Ελλάδα, τους πολίτες της και φυσικά και σε κάποιες περιπτώσεις ανθρωπόμορφων πιθήκων με μυαλό αμοιβάδας (αναφέρομαι προφανώς συλλήβδην σε όλους τους αληταράδες του Γερμανικού FOCUS) και τον πολιτισμό της Ελλάδας, που προφανώς δεν αποτελεί κτήμα μόνο των Ελλήνων αλλά είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Θεωρούμε λοιπόν σήμερα ως δεδομένο, πως η Ελλάδα είναι μία πολύ φτωχή χώρα που κατοικείτε από απατεώνες,τεμπέληδες που τους αρέσει η καλή ζωή και σπαταλάνε τα δανεικά χρήματα τους σε κάποια παραλία πίνοντας και χορεύοντας, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Μάλιστα ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας δήλωσε πως η μεγάλη Αλβανία είναι έτοιμη να καλοδεχθεί Έλληνες οικονομικούς μετανάστες.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο.

Η Αλβανία δεν έχει τη δυνατότητα να θρέψει τους κατοίκους της, παρόλο το μικρό μέγεθος και τον ελάχιστό πληθυσμό της. Έτσι πάνω από1,5 εκατομμύρια Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες ζουν μόνο στην Ελλάδα, οι οποίοι βρήκαν στέγη και τροφή. Επειδή μάλιστα η μεγάλη Αλβανία είναι ένας επίγειος παράδεισος περνάνε ακόμα και σήμερα λαθραία από τα ναρκοθετημένα σύνορα ρισκάροντας την ακεραιότητα τους. Αν υπάρχει κάποια ανάπτυξη στον τόπο τους οφείλεται σε Ελληνικές επιχειρήσεις (σε μεγάλο βαθμό)που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους και στο συνάλλαγμα που φεύγει από τουςΑλβανούς που ζουν και εργάζονται ή συστήνουν συμμορίες, στην Ελλάδα. Συνεπώς ας κοιτάξουν να ταΐσουν και να μορφώσουν  τα παιδιά τους και ας κρατήσουν τις θέσεις εργασίας για τους ίδιους για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες της χώρας τους ως εξαγώγιμο προϊόν προκειμένου να ζήσουν ως Έθνος.

Όλη αυτή η διαστρέβλωση  από τον τύπο και τα ψεύδη με αναγκάσανε να φύγω από τη θέση του αμυνόμενου κατ’ εξακολούθηση και να περάσω στην επίθεση με δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα χτυπάω στους συμπολίτες μου Έλληνες ένα καμπανάκι προειδοποίησης που λέει αντισταθείτε στο ξεπούλημα της χώρας στους Γερμανούς της Κυρίας (?) Μέρκελ. Είναι τελικά έτσι τα πράγματα συμπολίτες μου ή μήπως μας παραμυθιάζει ο οικονομικός ηγεμόνας της Ευρώπης, μέσω συντονισμένων επιθέσεων από τα εξαρτώμενα μέσα για να βάλει το πλούτο της χώρας στο χέρι?

Και επειδή ο πλούτος αυτός δεν είναι μικρός και επειδή η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή χώρα παραθέτω τα στοιχεία μου και εσείς φτιάξτε τη δική σας αλήθεια, που νομίζω πως δεν διαφέρει πολύ από τη δική μου.

Ιδού λοιπόν τα δεδομένα:
1.Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι ηΓερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε απότην Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) καιαπό το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με τοαεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο τουΕλλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τηΜασσαλία.

2.Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες,Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3.Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4.Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντικήτουριστική βιομηχανία.

5.Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6.Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία,τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7.Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οιστον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγάέχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στονκρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σευδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σεμπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι καισε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10.Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οιΤούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικόστο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11.Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτεροκοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερακοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι -κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αλήθεια,αυτή είναι η χώρα που θέλουν οι προδότες πολιτικάντηδες να ξεπουλήσουν για 340 δις?

Ανάμεσα στα αληθοφανή ψέματα και την πραγματική αλήθεια, εσείς ποια πλευρά τελικά διαλέγετε?

Η επιλογή και τα συμπεράσματα δικά σας, προσωπικά έχω πάρει θέση εδώ και καιρό...

Να είστε όλοι καλά και να κρατάτε ψηλά το κεφάλι.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη προσοχή σας.

1 σχόλιο:

  1. χαιρομαι οταν διαβαζω αληθειες...

    με εχουν φλομώσει με το ειμαστε εκει τελευταιοι ..ειμαστε εκει οι μονοι ανικανοι...

    και σκύβω να τρωω σφαλιαρες..

    οσο για τον τυπο ΤΥΠΟ .. ποτε δεν μαθαινουμε τι θελουν και τι παιζουν πισω απ τις πλατες μας...

    ξερουν παντα πολυ καλα να καλυπτουν.... αν και οχι παντα για μεγαλο χρονικο διαστημα ..τις βρωμιες τους...

    ειλικρινα?..

    δεν πιστευω σε κανενα έλλειμμα.. οσφρίζομαι και εγω πως το μονο που ζητουν ολοι ειναι να μου βαλουν χερι και να με κλεψουν .... μπροστα στα ματια μου...

    ελεος!

    ειναι ανυπόφορη η κατασταση!!


    καλο βραδυ με φιλια αγανακτισμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Σελίδες