Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αλήθειες χωρίς ψέμματα...


Αγαπητοί αναγνώστες

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα η έννοια του χρόνου έχει συσταλεί και σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, οι λαμβανόμενες πληροφορίες μας κατακλύζουν όλους με ρυθμό καταιγιστικό.

Με το σημερινό άρθρο, θα ήθελα να κάνω μία προσπάθεια να βάλω σε τάξη στο μυαλό μου και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, να τον αξιολογήσω και αν είναι δυνατόν να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Να ξεκινήσω καταρχήν με το πώς αισθάνομαι.

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ απογοητευμένος, αηδιασμένος και κουρασμένος αφού καθημερινά γινόμαστε, ως Έλληνες αλλά και ως ανθρώπινες αξιοπρέπειες, μάρτυρες όχι μόνο της εξόντωσης των συμπολιτών μας αλλά και του ταυτόχρονου διασυρμού μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί?

Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που προκύπτει. Η απάντηση είναι προφανής. Μετά τη μεταπολίτευση το τιμόνι της χώρας το ανέλαβαν λαμόγια και αποτυχημένοι χαρτογιακάδες οι οποίοι ήταν ανίκανοι να είναι ακόμα και λαχειοπώληδες, προτάσσοντας το προσωπικό τους όφελος και προσπαθώντας να καλύψουν όλα τα μικροαστικά τους κόμπλεξ ως πρώην διάφανες προσωπικότητες με φτωχική καταγωγή, αποκτώντας μία καρέκλα και βγάζοντας κέρδος εις βάρος ακόμα και των ίδιων των παιδιών τους. Δηλαδή αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου. Κατά τον τρόπο αυτό διαβρώθηκε η κοινωνία και η κοινωνική συνείδηση και η αλητεία ονομάστηκε μαγκιά και ευφυΐα και φυσικά το όνειρο της μεγάλης ζωής προτάχθηκε ως ύψιστο αγαθό το οποίο κερδιζότανε όχι με την ικανότητα αλλά με τις γνωριμίες και τις ρεμούλες. Προχωρώντας όμως στο σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου, αφού δε μιλάμε για κοινά λαμόγια του συρμού, αλλά για πουλημένους αλήτες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και εθνικής συνείδησης που εξυπηρετούν τα υπαγορευμένα από τα αφεντικά τους καθήκοντα. Οι εκβιασμοί αλλά και το συνειδησιακό  παιχνίδι με τους περήφανους πατριώτες Έλληνες που αγαπάνε τη χώρα τους και βάζουν πλάτη όταν αυτή κινδυνεύει, είναι καθημερινό.

Ας περάσω στο κομμάτι που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η άποψη μου είναι απλή και καθαρή και απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη κοινή λογική. Το μόρφωμα αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία μεγάλη εμπορική συμφωνία, προκειμένου να διακινούνται χωρίς δασμούς και λοιπά διαδικαστικά ζητήματα τα προϊόντα, των βορείων κυρίως χωρών, προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά. Μάλιστα για να μην υπάρχει και το πρόβλημα της μεταβολής των νομισματικών ισοτιμιών με άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των προϊόντων καθιερώθηκε και κοινό νόμισμα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για ένωση και αυτή να είναι μόνο νομισματική. Θα πρέπει να είναι συνομοσπονδία κρατών με κεντρική διοίκηση, κεντρικό προϋπολογισμό, κοινό ασφαλιστικό, κοινή παιδεία κλπ κατά τα πρότυπα των Η.Π.Α. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο αυτό το Ευρωπαϊκό υβρίδιο δεν είναι ούτε λειτουργικό και ούτε αποτελεσματικό. Το χειρότερο όλων είναι ότι τελικά κατέληξε ένα παιχνίδι εμπορικού ανταγωνισμού που ευνοεί κάποιους. Και για να τελειώνουμε, δε νομίζω πως κανένας πολίτης της Ευρωπαϊκής ηπείρου που συμμετέχει η χώρα του  σε αυτό το περίεργο πράγμα που λέγεται Ε.Ε. αισθάνεται Ευρωπαίος, αλλά σίγουρα αισθάνεται Γερμανός, Γάλλος, Ολλανδός, Έλληνας κλπ. και όλοι αυτοί δεν αισθάνονται ότι ωφελήθηκαν σε κάτι από τη αυτή «συνένωση». Άρα η Ε.Ε. είναι αποτυχημένη στη πράξη και σίγουρα πιο αποτυχημένοι είναι οι σημερινοί εκφραστές της.

Ας περάσουμε στο «αφεντικό» της Ε.Ε.

Προφανώς αναφέρομαι στη Γερμανία. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή, είναι η νούμερο ένα οικονομία στην Ευρώπη και μία πολύ ισχυρή οικονομία στον πλανήτη. Το κακό είναι ότι στη Γερμανία πάσχουν από την ίδια ασθένεια που πάσχουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα. Ανίκανη πολιτική διοίκηση. Εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια περικόπτουν μισθούς, παροχές, δικαιώματα κλπ αλλά με τρόπο σαφώς πιο ομαλό σε σχέση με εμάς και φυσικά σε μία ακμάζουσα οικονομία και όχι σε μία οικονομία με βαθιά ύφεση. Στη δική μας περίπτωση φταίει η κακή μας συμπεριφορά, ενώ στους Γερμανούς έπρεπε να εφεύρουν ένα λόγο και φυσικά ο λόγος αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό φυλλάδες σαν τη BILD (σε αντιστοιχία είναι η Ελληνική espresso) μας κατηγορούν για όλα τα δεινά που κατατρέχουν τους Γερμανούς πολίτες.

Το παραπάνω, πιθανά δε θα ήταν πρόβλημα αν έστεκε μόνο του. Το ουσιαστικό πρόβλημα προκύπτει από την αλαζονεία της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα. Αισθανόμενη ως ηγεμόνας και όχι ως χώρα μέλος της Ε.Ε. κάνει επιθετικές δηλώσεις ακόμα και από συνολικά πιο ισορροπημένους και μετριοπαθείς πολιτικούς όπως ο κ. Σόιμπλε. Πριν γίνω πιο αναλυτικός σε αυτό το επίπεδο (της αλαζονείας της Γερμανικής κυβέρνησης) επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο. Με φοβίζει η Γερμανία όταν αποκτά αλαζονική στάση και αισθάνεται πολύ ισχυρή. Είναι μία χώρα που ιστορικά όταν αισθάνθηκε έτσι προκάλεσε μεγάλο κακό στον πλανήτη. Σήμερα έχει πάλι όλα τα χαρακτηριστικά που είχε παλιότερα. Οικονομική ισχύ, ακμάζουσα βιομηχανία, υπεροπτική στάση, ανύπαρκτους πολιτικούς και ακμάζοντα ποσοστά φασιστών -νέο ναζί. Μπορεί πλέον να μη γίνονται εύκολα πόλεμοι αλλά φοβάμαι πως ο στόχος παραμένει η «υποδούλωση» των λαών της Ευρώπης σε οικονομικό επίπεδο (ότι δεν κατάφεραν με πόλεμο). Είναι λάθος όμως να νομίζει κάποιος ότι κάτι καταφέρνει με τον τρόπο αυτό, αφού στην Ευρώπη και ιστορία υπάρχει και ιστορικό παρελθόν (σε επίπεδο συνείδησης λαών) ενώ ταυτόχρονα είναι σφάλμα ολκής αν κάποιος πιστεύει ότι έτσι καθηλώνονται λαοί, αφού αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα δεν τον νοιάζει τίποτα και δεν έχουν κόστος για τον ίδιο οι πράξεις του. Τέλος η καλλιέργεια  σχέσεων μίσους ανάμεσα στους λαούς δεν ήταν ποτέ ωφέλιμη για κανένα. Σκεφτείτε λίγο πόσο γρήγορα θα κατέρρεε το Γερμανικό θαύμα αν αύριο οι αγορές του νότου έκοβαν να ψωνίζουν από αυτούς? Ο Ευρωπαϊκός νότος αντιστοιχεί περίπου στο 20% των εξαγωγών τους, υπολογίστε το σε θέσεις εργασίας και θα δείτε ποιος τελικά ζημιώνετε.

Βέβαια το Ελληνικό πρόβλημα δεν είναι η Γερμανία αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί μας.

Ας γίνω πιο σαφής. Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως δε θεωρώ πως η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι νόμιμη. Και για να ξεκαθαρίσω τη σκέψη μου. Εκλέχθηκε με τρόπο νόμιμο με άλλο πρόγραμμα και φυσικά όχι με στόχο να ξεπουλήσει ή μάλλον καλύτερα να χαρίσει τη χώρα. Άρα οποιαδήποτε πολιτική απόφαση λαμβάνεται είναι παράνομη και θεωρώ υποχρέωση μίας επόμενης κυβέρνησης να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις των 2 τελευταίων ετών.

Συνεχίζοντας, είναι κυβέρνηση εθνικής προδοσίας και κατά αυτή την έννοια θα πρέπει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίζονται. Έχουν δεχθεί όλους τους όρους που τίθενται χωρίς διαπραγμάτευση. Είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει παραδώσει και τυπικά στη θέση του στο Γερμανό επίτροπο και τα υπουργεία να έχουν από ένα σύμβουλο διορισμένο από τον ίδιο? Ποια κυβέρνηση ψηφίστηκε του κ. Ράιχενμπαχ ή του κ. Παπανδρέου? Είναι δυνατόν να ακούει από μέλη του Γερμανικού κοινοβουλίου ο Ελληνικός λαός ότι πρέπει να εκχωρηθεί μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας? Κύριοι η απάντηση είναι απλή καμία απαίτηση σας δεν είναι δεκτή και πολύ απλά αν κουραστούμε ακόμα πιο πολύ δε θα πάρετε δεκάρα τσακιστή και τότε να δούμε ποιος θα πονέσει πιο πολύ. Οι εισαγόμενοι αυτοί λεχρίτες απόγονοι των Ες Ες δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στη πατρίδα μας και κανένα δικαίωμα να μιλάνε και αν αυτοί είναι ανιστόρητοι  εμείς όχι. Η μεθοδολογία τους είναι γνωστή από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Φέρνουν τον κόσμο απέναντί σε μία μεγάλη απειλή για να τρομάξει (ανακαλέστε από τη μνήμη σας τα περί τιτανικού, δραχμή ή ευρώ κλπ), συσπειρωνόμαστε για την αντιμετώπιση της απειλής και όταν φτάσουμε στα όρια αποδεσμεύουμε τα ΜΜΕ για τη δημιουργία φόβου και καθήλωσης. Δείτε τι γίνεται σήμερα μας απειλούν διαρκώς για την 6η δόση. Η 6η δόση θα δοθεί. Μπορεί να δοθεί με καθυστέρηση 10-20 ημερών για να μείνουν απλήρωτες συντάξεις και μισθοί να τρομάξει ο κόσμος και να δεχθεί χωρίς καμία αντίδραση τα χειρότερα που είναι προ των πυλών. Λοιπόν Κύριοι να σας ενημερώσουμε πως δεν μασάμε.

Έρχονται σήμερα να μας κάνουν μαθήματα ηθικής και να μας πουν πόσο κακομαθημένοι είμαστε σαν λαός. Ας τους απαντήσουμε λοιπόν πως είχαμε τους μεγαλύτερους απατεώνες της Ευρωπαϊκής ιστορίας σαν δασκάλους και μάθαμε καλά. Λαδώματα Γερμανικών εταιρειών σε πολιτικά απολειφάδια εδώ στην Ελλάδα από τη Siemens και όχι μόνο είναι ευρέως γνωστά και στις δύο χώρες. Στα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών είναι μπλεγμένο το Γερμανικό δημόσιο και μάλιστα με δίκες που τρέχουν ακόμα αλλά και άλλες που εκκρεμούν στην Ελληνική και στη Γερμανική δικαιοσύνη. Αυτό προφανώς δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως Ρουμανία για παράδειγμα. Όποιος συναναστρέφεται με απατεώνες κάποια στιγμή τη πατάει και για αυτό δε φταίει ούτε ο Ελληνικός ούτε ο Γερμανικός λαός.

Κλείνοντας να κάνω μία ακόμα δυσάρεστη πρόβλεψη. Θεωρώ πιθανό το σενάριο να εκδιωχθούμε από την Ε.Ε. ως αρνητικό παράδειγμα. Θεωρώ επίσης πως η Ε.Ε. δεν έχει πολύ μέλλον. Ίσως να ήταν προτιμότερη η συμμετοχή μας στη προοπτική μίας άλλης συνομοσπονδίας που δείχνει να προκύπτει εξ’ Ανατολών. Το θέμα είναι να μη περάσουν τα μέτρα που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες. Αφού χρεωκοπημένοι είμαστε έτσι και αλλιώς για πιο λόγο να χαρίσουμε και τη χώρα? Όταν αυτό συμβεί τότε θα έχουν λάβει αυτά που θέλουν και τότε θα αδιαφορούν, ενώ τώρα απλά απειλούν. Σκεφτείτε το…



Να είστε όλοι καλά.   

Παραθέτω ένα link http://www.vimeo.com/19834414με μία έρευνα του κ Βαξεβάνη και αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις αλλά και το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο. Αξίζει να το παρακολουθήσετε για να αντιληφθούμε όλοι ποιος είναι ο μεγαλύτερος αλλά και θρασύτερος οφειλέτης της Ευρώπης που παραδίδει και μαθήματα ηθικής.

Το link αυτό έπεσε τυχαία στην αντίληψη μου μέσω της Κυρίας Μηλίενου Β. την οποία και ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Σελίδες