Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα" θυμωμένο" άρθρο απάντση στα εξώφυλλα του Γερμανικού Focus.


Αγαπητοί αναγνώστες.



Είναι αλήθεια ότι η χώρα μου, η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είναι επίσης αλήθεια ότι το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα.

Είναι επίσης πραγματικότητα ότι τα ταμεία της χώρας μου είναι άδεια και είναι επίσης αλήθεια ότι έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο «διάσωσης» το οποίο δεν έχει καμία ελπίδα να πετύχει. Μάλιστα ακόμα και οι εμπνευστές του, έρχονται σήμερα να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.

Τα δεδομένα είναι απλά. Η Ελλάδα έχει υπερδανειστεί τα προηγούμενα χρόνια και ερχόμενη στο σήμερα οφείλει να πληρώσει τους τόκους των δανείων της, οι οποίοι είναι τοκογλυφικοί. Αυτό δεν απαλλάσσει βέβαια τις κυβερνήσεις εθνικής προδοσίας από τις ευθύνες τους, αφού οι κανόνες είναι γνωστοί.  Οι τράπεζες είναι τοκογλύφοι και μάλιστα με κρατικές ευλογίες. Για να μη μακρηγορήσω να δώσω ένα μόνο στοιχείο. Από το σύνολο των παγκόσμιων κινήσεων και παραγόμενων κερδών, οι συναλλαγές με τραπεζογραμμάτια (πραγματικό χρήμα) αντιστοιχεί μόνο στο 3%, τα υπόλοιπα είναι αέρας. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κάποιοι αισχροκερδούν,  βγάζοντας χρήματα στις πλάτες λαών, από τόκους ή προϊόντα τα οποία παράγουν εικονικό χρήμα το οποίο μάλιστα συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια πάνω στον πλανήτη. Μιλάμε λοιπόν για εικονική πραγματικότητα. Κάποιες χώρες λοιπόν σήμερα λαμβάνουν – έχουν πρόσβαση σε δάνεια και αύριο είναι τα κακά παιδιά και έχουν ανάγκη από ΔΝΤ (IMF) για να φροντίσουν για την οικονομική τους εξυγίανση. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Ελλάδα σήμερα. Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο είναι γιατί δανείζουν τα χρήματα, αφού από πριν γνωρίζουν ότι δεν θα επιστραφούν?

Λίγο πριν δώσω τη δική μου ερμηνεία στο παραπάνω ερώτημα θα ήθελα να διατυπώσω μία θέση μου.

Σε προσωπικό επίπεδο δε θα αναγνώριζα, ποτέ, κανένα δάνειο, που το κέρδος του είναι προϊόν εικονικής πραγματικότητας. Η αποπληρωμή του οφείλει να γίνει με τους ίδιους ακριβώς όρους, εν προκειμένω εικονικής πραγματικότητας. Οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι και για τις δύο πλευρές. Η θέση και η στάση μου απέναντι στα πράγματα είναι αυτή και τη διατυπώνω με απόλυτη σαφήνεια.

Προχωράω στο ερώτημα που άφησα αναπάντητο. Για ποιο λόγο δανείζουν? Από τη στιγμή που μία χώρα δεν δύναται να αποπληρώσει το «χρέος» της και από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα κατάσχεσης πως εισπράττουν? Αξιοποιούν κυβερνήσεις σαν την Ελληνική, δεσμεύουν το πλούτο της χώρας για πολλές δεκαετίες με διεθνείς συμβάσεις και ο στόχος έχει επιτευχθεί. Και μάλιστα για να δοθεί κύρος στο παιχνίδι αυτό μπαίνει και ένας οργανισμός διεθνούς κύρους, για να χρυσώσουμε το χάπι στους λαούς. Η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και ενδεχομένως σύντομα να είναι εντός Ευρωζώνης αλλά εκτός Ευρώ. Ο λόγος που δεν έχουν τραβήξει ακόμα τη πρίζα είναι ένας και αυτός είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την πώληση Εθνικού πλούτου, για το λόγο αυτό ασκούνται αφόρητες πιέσεις από όλους προς την Ελλάδα, κυρίως από Γερμανούς που θέλουν να πατήσουν πιο πολύ το πόδι τους στην χώρα (αεροδρόμιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ) επενδύοντας στην πράξη δωρεάν, εισπράττοντας άμεσα κέρδη, χωρίς ουσιαστικό κόστος επένδυσης και απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου σε περίπου 1 με 2 έτη. Πριν όμως γίνει αυτό(διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου) πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ότι οι ιθαγενείς που θα ασχολούνται με τη παραγωγή θα κοστίζουν λίγο. Να υπενθυμίσω στους αναγνώστες πως οι τακτικές αυτές είναι γνωστές  και τις έχουν δει όλοι στο πλανήτη, πχ. Γουατεμάλα οι αριθμοί πλέον ευημερούν αλλά αυτό που ευημερεί πιο πολύ είναι η παιδική θνησιμότητα εξαιτίας της πείνας που αγγίζει το 50%. Όταν οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί τότε θα επιτραπεί στην Ελλάδα να πτωχεύσει.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά και ίσως γίνονται και βαρετά. Ο πραγματικός λόγος αλλά και αφορμή για αυτό το άρθρο, είναι για μία ακόμα φορά το εξώφυλλο (19/9/2011) της Γερμανικής εκδοχής του περιοδικού Focus και του πιθήκους που εργάζονται για αυτό και η διαρκής πρόκληση και προσβολή ενός ολόκληρου λαού(Ελλήνων) αλλά και όλων των πολιτισμένων κατοίκων του πλανήτη.

Θα πρέπει οι «κύριοι» αυτοί να μάθουν, ότι σύμβολα παγκόσμιου πολιτισμού και δημοκρατίας, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών στην Ελλάδα, δεν δικαιούνται να τα αγγίζουν για να εξυπηρετήσουν τα πληρωμένα συμφέροντα κάποιων. Θα τους το διατυπώσω πιο  απλά για να είναι άμεσα αντιληπτό. Όταν οι προγονοί μας, κύριοι και κυρίες του Focus, προ 2.500 και πλέον χιλιάδων ετών εφάρμοζαν αντιπροσωπευτική δημοκρατία, μίλαγαν για φιλοσοφία, αστρονομία, μαθηματικά και ιατρική οι πρόγονοι σας ήταν σε υγρή μορφή στους όρχεις κάποια μαϊμούς που ζούσε σε δέντρο.

 Αυτά τα σύμβολα  δεν είναι μόνο Ελληνικά, αλλά παγκόσμιες αξίες τις οποίες απαγορεύεται να αγγίζουν και μολύνουν κατά καιρούς ανεύθυνοι λιβελογράφοι σαν εσάς, δούλοι των εξαρτώμενων εργοδοτών τους. Να υπενθυμίσω επίσης σε αυτούς τους ανόητους, ότι τέτοιου τύπου συμπεριφορές, ανεύθυνες και γελοίες, παρέσυραν ένα λαό (Γερμανικό) μαζί με μία κακή ηγεσία σε 2 παγκόσμιους πολέμους κατά τον προηγούμενο αιώνα με συνολικά 200.000.000 νεκρούς. Οι άθλιες ηγεσίες ξεγελούν ένα λαό εύκολα, πόσο μάλλον όταν έχουν δούλους δημοσιογράφους σαν αυτούς του Γερμανικού Focus. Κάπως έτσι την πάτησαν και οι Έλληνες σήμερα.

Να θυμίσω στους δημοσιογραφίσκους του Focus πως τα συμφέροντα που υπηρετούν δεν έχουν αποδώσει στους Έλληνες 70.000.000.000€ πολεμικές αποζημιώσεις παρόλο που τις έχουν αναγνωρίσει ως Γερμανικό δημόσιο για εγκλήματα πολέμου και τέλος να τους θυμίσω πως το πλιάτσικο στα αποθέματα χρυσού των Ελληνικών τραπεζών και όχι μόνο, δεν έχει επιστραφεί και πάνω σε αυτά βασίστηκε η ανοικοδόμηση της σημερινής Γερμανίας.

Επιπλέον θα ήθελα να θυμίσω μία ακόμα κορυφαία στιγμή προσφοράς στον παγκόσμιο πολιτισμό των κυρίων αυτών που έχει να κάνει με το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στις νότιες αγορές χωρίς δασμούς τα Γερμανικά προϊόντα προώθησαν μέσω Κροατίας (αδελφό κράτος)τη διαδικασία απόσχισης με θύματα πάλι ανθρώπινες ζωές. Να θυμίσω επίσης τις μίζες που έδινε η Γερμανική Siemens σε Έλληνες πουλημένους πολιτικούς για την ανάθεση έργων με τις ευλογίες του Γερμανικού δημοσίου, όπως επίσης και τα προβληματικά οπλικά συστήματα τιμολογημένα 4 φορές παραπάνω από την εμπορική τους αξία. Τέλος τα κουμάσια της φθηνής δημοσιογραφίας, θα πρέπει να θυμούνται πως οι ανιστόρητοι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι ανεξάρτητα από τα πτυχία που μπορεί να κρατάνε στα χέρια τους και φυσικά είναι επικίνδυνοι αφού δε μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος.

Η συστηματική επίθεση λάσπης που δέχεται η χώρα μου και ο έντιμος πληθυσμός της δεν είναι μόνο Γερμανική ιστορία  (δεν αφορά Γερμανούς πολίτες που και αυτοί είναι σε εξίσου δεινή θέση με τους Έλληνες)αλλά υπάρχουν και τα τσιράκια τους. Χώρες όπως η Σλοβακία εμπορική νησίδα της Γερμανίας που έχει δώσει γη και ύδωρ, Τσεχία που μιλάει για ανάπτυξη όταν μέχρι πρότινος το κύριο προϊόν εξαγωγής ήταν οι γυναίκες τις χώρας (πορνεία), Αυστρία γενέτειρα του Χίτλερ κλπ. δεν θα  πρέπει να μιλούν γιατί εκτίθενται.

 Παρακαλώ όλους αυτούς τους απολίτιστους κάφρους να σωπάσουν γιατί ακόμα και το όνομα Ευρώπη για το οποίο καυχιούνται και χρησιμοποιούν είναι αρχαίο Ελληνικό όνομα της μυθολογίας μας (κόρη του Δία) και δεν τους αξίζει αφού το λερώνουν και αυτό.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι ένας χώρος σύνθεσης, παραγωγής πολιτισμού και κουλτούρας και φυσικά και μία παραγωγική υπερδύναμη με τη μορφή συνομοσπονδίας κρατών και όχι χώρος στον οποίο η κάθε χώρα θα προσπαθεί να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της. Θα έπρεπε να ήταν Ευρώπη των λαών και όχι Ευρώπης του συμφέροντος. Αυτοί είναι οι λόγοι που θα την οδηγήσουν κατά τη ταπεινή μου άποψη και στη διάλυση της, αργά ή γρήγορα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο και τη προσοχή σας και να ζητήσω τη κατανόηση σας για το έντονο ύφος μου.    

Να είστε όλοι καλά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Σελίδες